Speeddate tips must-read!

speeddaten tips

Speeddaten is best spannend, vooral als je het voor het eerst doet. Maar als je jezelf enigzins voorbereid vermijd je de gangbare ‘beginnersfouten’ en voel je je sneller op je gemak! Ook kan je met onze speeddate tips al een soort structuur voor jezelf uitdenken over wat en hoe je iets wilt vertellen. De kans op een succesvolle match neemt daardoor zeker toe!

De belangrijkste speeddate tips

Tip 1: Humor

Of je nou man of vrouw bent, met de juiste humor kun je allebei snel ontspannen en lachen. Al zou je maar 1 tip onthouden van deze hele lijst, laat het dan humor zijn. Lukt het om je date te laten lachen, dan heb je in ieder geval een leuk gesprek in de pocket en de kans is groot dat er daarna meer in het vat zit!

Pas wel op voor geforceerde humor, ga geen moppen tappen of voor de hand liggende grappen maken. Wees jezelf, en gebruik dezelfde humor zoals je ook bij je vrienden of vriendinnen doet.

Tip 2: Ga speeddaten zonder verwachtingen

Dromen is prima, maar laat dit niet ontaarden in onrealistische verwachtingen. Als je te hoge verwachtingen koestert is de druk tijdens het speeddaten alleen maar onnodig hoog om die verwachtingen waar te maken. Eventuele afwijzingen komen dan ook veel harder aan. Om een richtlijn te geven, veel mannelijke speeddaters hebben gemiddeld 1 tot 3 matches per event, vrouwen iets meer.

Tip 3: Praat niet alleen over jezelf

Niets is zo vervelend als iemand tegenover je hebben die alleen maar over zichzelf praat. Zorg ervoor dat het een dialoog wordt en gun elkaar de ruimte om te praten. Bij speeddaten is luisteren zeker zo belangrijk als praten. Probeer ook echt te luisteren en te begrijpen waar het over gaat, investeer 100% van je aandacht in de ander. Zodoende kun je een goede indruk van iemand krijgen in een kort tijdsbestek.

Tip 4: Passies zijn hot!

Passies zijn aantrekkelijk, het zegt iets over de levenslust van iemand. Iemand die passies uitoefent en durft te dromen is per definitie aantrekkelijk voor de andere sekse. Dus probeer tijdens het gesprek zeker over 1 grote passie van je te vertellen. De kans is groot dat de ander aangestoken raakt door je enthousiasme en ook over zijn of haar passie gaat vertellen.

Tip 5: Praat niet over persoonlijke problemen

Ga tijdens een speeddate niet beginnen over je persoonlijke problemen. Dat is niet alleen hoogst onaantrekkelijk, je zet jezelf ook neer als iemand met een ‘rugzakje’ en vervelend om naar te luisteren. De kans is groot dat er een ‘nee’ bij je naam verschijnt op het matchformulier van de ander. Houd het leuk en luchtig op tijdens een speeddate, als het serieuzer wordt komen eventuele problemen vanzelf ter sprake.

Het is overigens ook af te raden om over ‘wereldse’ problemen te praten. Niet doen tijdens een speeddate.

Tip 6: Focus je niet op wat de ander van je vindt

speeddaten focus op jezelfVeel mensen vragen zich continu af wat een ander van ze vindt. Door jezelf dit af te vragen blijf je alleen maar onzeker en ben je er continu mee bezig, terwijl het slimmer is jezelf bezig te houden met je eigen kernwaarden en je eigen koers te varen, te doen waar jij je prettig bij voelt. Het grappige is, doe je dit dan zal je zien dat je veel ‘volgers’ en waardering krijgt. Anderen zullen willen zijn zoals jij.

Doe dit dus ook tijdens het speeddaten. Vraag je niet af wat de ander van je vindt, maar blijf dichtbij jezelf en sta voor wie je bent. Dat wordt gezien als krachtig en aantrekkelijk.

Tip 7: Geef 100% van je aandacht

Zoals eerder gemeld bij tip 3, schenk 100% van je aandacht aan je speeddate. Het kan natuurlijk zijn dat je vlak daarvoor een onwijs leuk gesprek had met iemand anders en dat je daar nog mee bezig bent, of af en toe gluurt. Doe dit niet en geef je nieuwe speeddate een eerlijke kans. Jij zou het immers ook niet leuk vinden als er een ongeinteresseerd persoon tegenover je zit.

Tip 8: Wees zuinig met alcohol

Een paar alcoholische drankjes kunnen je helpen te ontspannen, maar te veel maken je slap en minder alert. Jij kent jezelf het beste dus ga niet over je grenzen heen, dat zou zonde zijn voor jezelf en je speeddates!

Tip 9: Dress to impress

Je maakt maar 1 keer een eerste indruk en kleding kan je helpen een goede te maken! Dus kleed je netjes en aantrekkelijk. Zorg er wel voor dat je je prettig voelt in je kleding. Ga je niet kleden en/of voordoen zoals je eigenlijk niet bent.

Tip 10: Vermijd een eisenpakket

speeddaten ideale manGa niet speeddaten met in je hoofd een heel eisenpakket waar die persoon eigenlijk aan moet voldoen. Dat werkt niet en vrijwel niemand voldoet aan jouw hoge eisen. Daarnaast is het moeilijk om erachter te komen in 3 minuten. Het gaat zeker voorkomen dat je iemand ontmoet die voldoet aan een aantal eisen en sommige mist. De perfecte partner bestaat niet! Zet (ook bij twijfel) dan toch gewoon ‘JA’ op je matchkaart! Ja zeggen wil ook niet meteen zeggen dat je af moet spreken met diegene, je kunt ook eerst bellen of mailen.

Tip 11: Praat ook op andere momenten met elkaar als de gelegenheid er is

Vlak voor start van het speeddaten sta je waarschijnlijk al aan de bar met een drankje. Grijp deze mogelijkheid aan om alvast wat kennis te maken met je speeddates. Zo ontspan je alvast en heb je sneller een idee wie je leuk vindt.

Ook de pauzes zijn ideale momenten om degenen die je leuk vindt nog even aan te spreken. Je merkt vanzelf of het gewaardeerd wordt.

Tip 12: Geef oprechte complimenten

Iedereen vindt het leuk om complimentjes te krijgen, zelfs als ze niet gemeend zijn! Dat laatste raden we overigens niet aan, want gemeende complimentjes komen uiteraard veel authentieker over. Hoe dan ook, complimentjes werken, maar overdrijf niet en blijf authentiek!

Tip 13: Vul het matchformulier goed in

Ja duhhh zal je denken. Ja dat denken wij ook, maar in de praktijk gaat het nog regelmatig mis! Vul alles goed en duidelijk in. Zet een duidelijk kruisje in het ja of nee hokje en ga niet zitten krassen. Je mag teksten erbij schrijven, maar doe dit in het daarvoor bestemde hokje achter de naam van de speeddate.

Wat vond je van deze speeddate tips? Mis je een tip of heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje op info@speeddatenleiden.com.

Met deze speeddate tips ga jij zeker goed beslagen ten ijs verschijnen! Veel succes!