Geinteresseerd in samenwerking of overname?

Over Speeddaten Leiden

In 2017 zag ik dat er feitelijk geen speeddates werden aangeboden in Leiden. Dat vond ik vreemd, want Leiden is toch een behoorlijke stad. Door de regio erbij te betrekken dacht ik dat het wel mogelijk zou moeten zijn voldoende mensen te vinden.

Daarom heb ik Speeddaten Leiden opgericht in 2017, vooral als hobby project. In het begin heb ik vooral gewerkt aan een goede online vindbaarheid op de termen ‘speeddaten leiden’ en verwante termen. Toen dat was gelukt (de belangrijkste termen staan op 1 in google), kwamen de aanmeldingen praktisch vanzelf.

Vooral de laatste 2 jaar loopt de site een stuk beter. Vooral door goede online vindbaarheid, meer naamsbekendheid, groei van aantal bewoners in de regio en nog steeds een gebrek aan regionale concurrenten. Tevens hoor je steeds vaker dat mensen ‘Tinder-moe’ zijn en liever mensen persoonlijk willen ontmoeten.

Wat cijfers en info

Locatie

Speeddaten Leiden werkt samen met het zeer sfeervolle Burgerzaken in Leiden op de Breestraat 123. Hier worden alle events gehouden.

Google analytics cijfers

Bij de cijfers is gekozen voor de periode 1 maart 2017 t/m 1 maart 2020. Na 1 maart 2020 sloeg de corona crisis hard toe. De cijfers na 1 maart zijn dus niet representatief en daarom niet meegenomen.

Hieronder de bezoekers vanaf 1 maart 2017 t/m 1 maart 2020. Een mooie organisch stijgende lijn.

Hieronder de trend in actieve bezoekers vanaf 1 maart 2017 t/m 1 maart 2020.

Overige analytics gegevens zijn op aanvraag.

Aantal events per jaar en bezetting

Het aantal events is sinds 2018 ieder jaar vrij constant, meestal 4 of 5 grote en 1 of 2 kleinere. In 2019 werden er 5 goedgevulde speeddate events georganiseerd.

Bij de grotere events hebben we het over meestal 30 tot 40 personen per event. Bij de kleinere events 6 tot 12 personen.

Verdiensten

De verdiensten en kosten per event zijn op aanvraag. Ter info, het tarief per persoon is 20 euro (uitgezonderd eventuele acties).

Waarom partner worden of overnemen?

Speeddaten Leiden is een mooi regionaal concept die al jaren omzet draait en zijn zaakjes goed op orde heeft, zowel online als offline.

Speeddaten Leiden is uit de opstartfase en kan nu doorgroeien en/ of verbreden. Zo kan gedacht worden aan het opzetten van zakelijke speeddate sessies, relatiebemiddeling, dating coaching etc. Om dit goed te doen zijn simpelweg meer handen en de juiste expertises nodig.

Online de nummer 1 van Leiden en omstreken

Speeddaten Leiden is de enige grote aanbieder van speeddating (voor vinden van een relatie) voor regio Leiden. De site is SEO geoptimaliseerd en staat voor de belangrijkste zoektermen op 1 of op de eerste pagina, zoals:

 • speeddaten leiden
 • speeddaten studenten leiden
 • speeddating leiden

Maar ook bovenaan op termen voor speeddaten in de dorpjes in de buurt, zoals:

 • speeddating oegstgeest
 • speeddaten oegstgeest
 • + warmond/ sassenheim/ alphen aan de rijn/ hillegom/ katwijk/ noordwijk/ leiderdorp/ lisse/ noordwijkerhout/ kaag en braassem/ nieuw vennep/ nieuwkoop/ rijnsburg/ rijnswoude/ voorhout/ valkenburg en voorschoten

Daarnaast is de website content 100% uniek en is het aanmeldproces deels geautomatiseerd. Ook zijn alle formulieren (match formulier etc) beschikbaar en is er een date match programma ontwikkeld waarmee jij makkelijk achteraf het aantal Ja’s en matches kunt bepalen, en ook de matchmailtjes rollen zo eruit.
Ook heeft de site een review systeem en een eigen facebook pagina met 180 likes. Er is dus zeker een stukje opgebouwde reputatie, bekendheid en goodwill.

Wie zoeken wij?

Bovenal zoeken we een enthousiast persoon met affiniteit voor de dating branche.

Speeddaten leiden overnemen?

Denk je eraan Speeddaten Leiden over te nemen? Neem dan contact op via info@speeddatenleiden.com. Dan plannen we een informatief en vrijblijvend gesprek in!

Wil je partner worden?

Indien je partner wilt worden, dan zoeken we de volgende persoon (m/v):

 • Je woont in Leiden of directe omgeving
 • Intentie voor lange termijn samenwerking
 • Affiniteit voor organiseren en hosten van events
 • Creatief in bedenken van nieuwe concepten
 • Affiniteit met promotie/ marketing
 • Ervaring met WordPress, of de wil hier voldoende van te leren

Wat ga je verdienen?

Als partner spreken we een percentage van de winst af die we onderling verdelen, afhankelijk van het aantal taken die je op je neemt. Neem contact op via info@speeddatenleiden.com

Interesse?

Mocht je interesse of vragen hebben, neem contact op via info@speeddatenleiden.com. Graag tot binnenkort!

Hartelijke groet,

Patrick en Anne